Skip to content

Vloeren

Een strakke vloer met een maximale stabiliteit

MGM Montage BV verzorgt voor u het gehele project levering en volledige uitvoering

Standaard estrich vloer

Met estrichvloer wordt doorgaans de, al dan niet zwevende, dekvloer aangeduid die zich tussen de draagvloer (of dragende ondergrond) en de vloerafwerking bevindt, en die samengesteld is uit speciale estrichelementen. De term is overgenomen uit het Duits Estrich, gedefinieerd als ‘harde ondervloer uit mortel van cement, asfalt, kunsthars, anhydriet’.
Doel van de estrichvloer is vooral het effenen van de ondergrond om er een andere vloer op aan te kunnen brengen. Vaak zijn estrich vloerelementen voorzien van liplassen waardoor het leggen vereenvoudigd wordt en een stabielere vloer ontstaat: “een strakke vloer met een maximale stabiliteit”. Ook kunnen de elementen aan elkaar verlijmd worden met een speciale estrich vloerlijm. Bij grote oneffenheden wordt, vóór het aanbrengen van de vloerelementen, geëffend met een laag droge vloerkorrels (vulkorrels, egalisatiekorrels).

Estrichvloer in combinatie met een Honinggraatsysteem

Geluid optimaal isoleren met het Honingraatsysteem, bestaande uit deze element met honingraten en de los verkrijgbare honingraatkorrels. In dit systeem maak je extra massa en gewicht op de vloer om op die manier extra geluid te reduceren. Deze kartonnen elementen worden gevuld met honingraatkorrels om zo de massa te ontwikkelen die je nodig hebt. Vervolgens wordt deze laag afgewerkt met vloerelementen.
Belangrijke voordelen en nadelen
Dit systeem is uitstekend geschikt wanneer je veel geluid wilt reduceren. Het honingraatsysteem is perfect voor de mensen die hogere eisen/wensen hebben dan normaal.
De keerzijde is wel dat de vloeropbouw hoog wordt, namelijk 3 cm met deze variant. Daar komt ook de hoogte van een estrich vloerplaat bij. Daarnaast is het grote gewicht soms ook een reden om niet voor dit systeem te (kunnen) kiezen. Echter is massa/gewicht toch echt nodig als je veel geluid wilt isoleren.

Let’s work together on your
next project

Wij staan klaar om van uw volgende project een succes te maken!